Å forstå seg på "de" andre

Valgkampen har for meg handlet om «oss» og «de». «Oss» som har rett, og «de» som tar feil». Nå er det sikkert noen smarte der ute som alt tenker «Men er det faen meg ikke det politikk handler om da?». Jo, klart, men så lenge jeg har brydd meg om politikk så har det aldri for meg blitt opplevd som så splittende og så aggressiv ordveksling mellom sidene. Det er ikke lett å velge side når det for de mest ekstreme står mellom å være «landssviker» eller «rasist».

«Vi har rett, de tar feil» tenkes nok på begge sider, denne bloggen er mitt forsøk på å utforske mine «andre» og kanskje du får et innsyn i meg og «mine». Jeg har bevisst valgt å ikke gjøre dette før valget, og velger nå å legge ut første innlegg på det tidspunktet det er flest nordmenn som er dritt lei politikk. En av grunnene er at for meg handler ikke dette om politikk i første rekke, dette er mitt forsøk på å forstå mitt eget samfunn, om noen vil være med meg på den reisen, hjelpe meg å lære, forstå og vokse, så er jeg evig takknemlig for det. Om du så bare vil kalle meg «landssviker» eller «rasist» eller hva du foretrekker å kalle dine «andre».

Jeg skal ikke røpe for mye om mine politiske meninger, men jeg kan si at i år stemte jeg på et parti som selv kaller seg blokknøytralt. Jeg har faktisk aldri stemt det samme partiet to ganger. Siden jeg tar utgangspunkt i mine egne overbevisninger vil så klart det skinne gjennom, men målet mitt er ikke å drive med propaganda. For meg handler det ikke om blokktilhørighet, om jeg er borgerlig eller sosialist, jeg har valgt basert på min egen logikk. Det er min logikk og mitt syn på samfunnet, og hvordan logikken og synet mitt kommer til å forandre seg eller ikke, gjennom innleggene i bloggen du som leser kan forvente deg.

Mitt mål er å se, dypt og lenge, på de tingene jeg ikke forstår. Med å dele denne prosessen i bloggformat håper jeg at mange av dere som synes jeg og «slike» som meg er uforståelig vil få et innblikk i min og de som ligner meg sin logikk.

I dagens samfunn har vi mulighet til å melde oss inn i sosiale nettverk som Facebook, vi kan følge sosiale delingstjenester som Instagram og Twitter. Vi har mulighet til å kommunisere og samhandle med andre som ikke er som oss i en grad som nok har vært vanskeligere før i tiden. Likevel ser jeg at min egen Facebook er som et ekkokammer hvor de fleste vennene mine er som meg. Facebook har lært meg å kjenne så den presenterer bare de tingene som passer til det jeg har likt, kommentert og brukt tid på tidligere. Vi har muligheten til å utsette oss for nye ting, utforske oss selv og verden. Likevel blir vi ofte sittende å se på vår egen navle og klappe i hendene for hver lodott den produserer.

Jeg skal nå fremover gå ut av min egen komfortsone og oppsøke det og de jeg ikke forstår.

Du er herved invitert med, og jo forskjelligere du er meg jo mer vil jeg ha deg med.

 

#valg #demokrati #samfunn #deandre #navle #lodott #valgkamp #oss #dem #fremmedfrykt #utforske #politikk #kultur #drittlei

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits